Speelplezier voor je baby

Natuurlijk wil je het liefst de hele dag met je kindje knuffelen en spelen, maar soms moet je ook even je handen vrij hebben. Een speelkleed is dan een uitkomst. Met de Baby’s Only speelkleden worden de zintuigen van je baby gestimuleerd. In het beertje zit een piepje, in de walvis een belletje, in de vogel een knispertje en in het balletje in het midden een spiegeltje. Je baby zal zich uitstekend vermaken terwijl jij even je handen vrij hebt om wat anders te doen.

Baby’s Only speelkleed

Het speelkleed van Baby's Only is verkrijgbaar in zachte pastelkleuren, passend bij de rest van de collectie. Het middenstuk is gemaakt van zachte teddystof, waardoor je kindje warm en comfortabel op het kleed ligt. De buitenzijde is gemaakt van zacht breiwerk, net als de mini-knuffels die aan de speelbogen hangen. Je kleintje kan veilig zitten, rollen en kruipen op het speelkleed en zal zich niet vervelen; dankzij de vrolijke dierenvriendjes is speelplezier gegarandeerd.

Speelmat en babygym in één

Met een babygym kan je kleintje de oog-handcoördinatie en de motoriek oefenen. De Baby’s Only knuffels aan de speelboog nodigen uit om te pakken. Ook kun je de knuffels vervangen door andere speeltjes. De speelmat ligt lekker zacht en is perfect voor harde vloeren.

Speelkleed voor onderweg

De Baby’s Only speelkleden zijn zeer praktisch in gebruik en kunnen overal mee naartoe genomen worden. De twee speelbogen kunnen gemakkelijk worden verwijderd en weer vastgeklikt worden. De kleine, gebreide knuffels hangen stevig aan klittenbandsluitingen en kunnen ook worden vervangen door bijvoorbeeld een muziekdoosje.

Speelkleed baby groot of klein

Je kunt voor een speelkleed baby groot of klein kiezen. Het grote kleed is zeshoekig, ook wel hexagon genoemd, en het kleine kleed is rond. Het formaat van het grote baby speelkleed is 94x83 cm en van het ronde kleed is dit 87x87cm. Het grote kleed is dus niet heel veel groter. Uiteindelijk zal je persoonlijke voorkeur bepalen of je een rond of zeshoekig kleed wilt. Beide kleden zijn namelijk groot genoeg voor baby’s.

Vanaf welke leeftijd een speelkleed voor baby’s?

Een speelkleed, ook wel babygym of speelgym genoemd, is vanaf een leeftijd van 3 maanden geschikt. Per baby kan de ontwikkeling verschillen, sommige zullen dus er eerder behoefte aan hebben en andere later. De reden dat baby’s doorgaans na 3 maanden klaar zijn voor een baby speelkleed, is dat het zicht zich ontwikkelt. Daarvóór zal je baby de wereld meer door het voelen ontdekken. Na de eerste 3 maanden wordt je baby zich meer bewust van de omgeving. Vandaar dat een speelkleed ook speelbogen heeft met leuke figuurtjes. Dit zal de zintuigen prikkelen. Ook op de lichamelijke ontwikkeling heeft een speelkleed invloed. Je baby zal immers met zijn of haar armen reiken naar de figuurtjes. Op jonge leeftijd is zowel de ontwikkeling van de zintuigen als de lichamelijke beweging positief.

Wat is een goede speelmat?

Vraag je je af wat een goede speelmat is? De beste speelmat of het beste baby speelkleed is een kleed dat zacht is met een speelboog met leuke figuurtjes die aanzetten tot beweging. Wij streven ernaar om het beste speelkleed baby te maken. Door onze ervaring met het maken van producten voor baby’s weten we precies wat belangrijk is. We laten dezelfde figuurtjes van de speelboog voor de baby bijvoorbeeld terugkomen in onze knuffels en ander baby speelgoed. Ontdek ons gehele assortiment en ervaar zelf hoe gespecialiseerd wij zijn.

Speelkleed voor de baby met boog

Als je een speelkleed voor je baby met boog gaat kopen is de kwaliteit belangrijk. Je legt het kleed natuurlijk op de grond, dus de dikte van het kleed moet goede ondersteuning bieden en het materiaal moet comfortabel zijn. Op onze kwaliteit kun je vertrouwen; wij maken namelijk al jaren babyproducten van hoogwaardige kwaliteit. De kwaliteit is zelfs zo goed, dat je het speelkleed gerust kunt wassen! Zo houd je het speelkleed voor je baby hygiënisch en schoon. Je kunt het speelkleed voor je baby ook buiten gebruiken omdat je het kleed daarna gemakkelijk even wast. De speelbogen zijn stevig bevestigd en toch gemakkelijk te verwijderen. Het baby speelkleed is perfect afgewerkt en heeft geen scherpe randen of hoeken. De knuffeltjes zitten vast met touwtjes aan lusjes van stof, ook dit is dus allemaal zacht.

Wat voor babygym?

We krijgen regelmatig de vraag wat voor babygym goed is. Daarbij is onze tip om het rustig op te bouwen. Hoe leuk al die knuffeltjes aan de speelboog baby ook zijn; begin als je je baby er net in legt met één of enkele knuffels en breid het dan langzaam uit. Zo blijft het voor je baby overzichtelijk en kan je baby langzaam wennen aan het baby speelkleed.

Je baby voldoende rust geven

Onze webshop staat vol met leuke baby speelkleden, dierenknuffeltjes, rammelaars en ander houten speelgoed. Het is natuurlijk belangrijk om je kindje voldoende rust te geven en een speelkleed is hier erg voor geschikt. Wanneer je het speelkleed voor je baby in gebruik neemt, kan het goed zijn om bijvoorbeeld een muziekmobiel boven het bedje af en toe weg te halen. Zo bied je je baby altijd een plek van rust. Doordat onze speelkleden zo zacht zijn kan je baby er lekker op in slaap vallen als het nodig is. 

Speelkleed als kraamcadeau

Een baby speelkleed als kraamcadeau geven is echt een goede tip. Doordat de kwaliteit van onze baby speelkleden zo hoog is, heeft de baby er enorm lang plezier van. Het is bovendien een origineel kraamcadeau waar niet iedereen aan zal denken. Bekijk ook altijd onze aanbiedingen voor leuke acties en kortingen. Je vindt hier ook andere leuke kraamcadeautjes. Doordat we dezelfde figuurtjes in allerlei formaten op verschillende producten terug laten komen, kun je ook een leuk pakketje samenstellen!

Waarom een speelkleed baby van Baby’s Only kopen?

Mensen denken weleens dat alle producten uit verre landen komen, maar het tegendeel is waar. Wij maken al onze mooie producten in onze eigen breifabriek in Nederland. We zijn een familiebedrijf dat zich al meer dan 30 jaar specialiseert in de mooiste breiwerken. We hebben ons gespecialiseerd in baby artikelen en dat met succes: naast dat we onze producten in onze webshop verkopen, vind je onze artikelen in meer dan 800 winkels in 25 landen. Ook buiten Europa genieten ouders en baby’s van onze prachtige producten! We zijn daar enorm trots op en staan 100% achter onze producten.

Stel je vraag aan de specialist

Je bezocht deze pagina waarschijnlijk omdat je een speelkleed baby wilt kopen, maar zoals je merkt hebben we bij Baby’s Only veel meer te bieden. Neem contact met ons op en laat je informeren over ons aanbod. Wij begrijpen maar al te goed dat je, zeker als je voor het eerst ouder bent geworden, met vragen kunt zitten. Domme vragen bestaan in onze ogen niet want zoals wij zeker begrijpen, moet iedereen voor het eerst dingen leren! Maak kennis met onze specialisten en onze producten: neem contact op of bestel direct een baby speelkleed online.

Alles over onze producten

Baby’s Only is hét lifestyle merk voor de baby. Laat je inspireren en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Alle artikelen waarover geschreven wordt zijn onderdeel van de collectie van Baby’s Only.

Wat je moet meenemen als je met je kindje op vakantie gaat

De vakantie staat voor de deur en de voorpret kan beginnen! Of je nu een weekje in eigen land blijft of een exotisch oord gaat verkennen, de voorbereidingen voor een vakantie met een kleintje vragen om een goede planning. Wat neem je allemaal mee om ervoor te zorgen dat jullie vakantie soepel en plezierig verloopt? In deze blog delen we een handige checklist met must-haves voor in je vakantiekoffer.

Decoreren

De 10 leukste baby cadeaus

Niets is zo leuk als het geven van een cadeau aan een gezin met een pasgeboren baby. Je wilt dit gelukkige en vreugdevolle moment vieren en daar hoort een cadeautje bij. Door middel van een cadeau laat je het gezin weten dat je aan ze denkt en blij voor ze bent.

Decoreren

Welke soorten educatief speelgoed voor babys zijn er?

Je hebt vast weleens gehoord van de verschillende fases van ontwikkeling waar babys zich in bevinden. Educatief speelgoed ondersteunt op het niveau waarin de baby zich bevindt. Wat lijkt op een simpel speeltje, kan voor een baby van een bepaalde leeftijd veel uitdaging en ervaringen bieden.

Speelgoed

Tips voor de eerste feestdagen met je kindje

De feestdagen zijn toch altijd bijzonder en dan is er dit jaar iets extra: je kindje zal zijn eerste kerstdagen meemaken. Dat zal ongelofelijk leuk en bijzonder voor jullie zijn, maar hoe pak je dit precies aan? De feestdagen zijn gezellig en feestelijk maar bovenal druk. Helemaal als kersvers gezinnetje. Baby’s Only deelt tips voor de eerste feestdagen met een kleintje.

Cadeaus

Leukste baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar

Zoek je leuk en leerzaam baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar? En ben je dan op zoek naar speelgoed voor je eigen kindje of om cadeau te doen? Want je kunt je afvragen wat is leuk baby speelgoed 1 jaar na de geboorte? En wat is een leuk cadeau voor een kindje tot 1 jaar oud? Omdat er in dit eerste levensjaar veel ontwikkeling plaatsvindt, kun je hier door middel van speelgoed goed op inspelen. Hier kun je zelf ook een beeld bij vormen als je denkt aan de leeftijd van de baby aan wie je het cadeautje wil geven. Voor we aan de top 10 beginnen, geven we je hier graag wat meer uitleg over.

Cadeaus