25 april 2022

Leukste baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar

Zoek je leuk en leerzaam baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar? En ben je dan op zoek naar speelgoed voor je eigen kindje of om cadeau te doen? Want je kunt je afvragen wat is leuk baby speelgoed 1 jaar na de geboorte? En wat is een leuk cadeau voor een kindje tot 1 jaar oud? Omdat er in dit eerste levensjaar veel ontwikkeling plaatsvindt, kun je hier door middel van speelgoed goed op inspelen. Hier kun je zelf ook een beeld bij vormen als je denkt aan de leeftijd van de baby aan wie je het cadeautje wil geven. Voor we aan de top 10 beginnen, geven we je hier graag wat meer uitleg over.

Kun je een groot cadeau 1 jaar na de geboorte geven?

Of je een baby van nog geen 1 jaar oud een groot cadeau na de geboorte kunt geven, hangt volledig van het cadeau af. Groot kun je hier natuurlijk tussen aanhalingstekens zien, want een kinderhand is snel gevuld. Wat geef je aan dat handje? Een lekker zachte knuffel is een heel leuk cadeau. Bovendien is dat een cadeau waar een kindje jaren, en soms zelfs een leven lang plezier van heeft. Het kan een lievelingsknuffel worden! Misschien denk je nu aan je eigen lievelingsknuffel en heb je deze zelf nog in een hoek in de slaapkamer staan. Voor jongere, kleinere baby’s is een rammelaar van stof ook een leuk cadeau. Baby's die zelf nog geen speelgoed vast kunnen houden, kun je een muziekdoosje of muziekmobiel geven. In onze top 10 speelgoed voor baby’s onder 1 jaar vind je deze en andere tips.

Speelgoed voor een baby tot 1 jaar: onze top 10

Om het leukste baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar uit te lichten, volgt nu de top 10. Deze lijst bevat speelgoed dat je uiteraard bij ons van Baby’s Only kunt vinden, maar ook ander populair speelgoed welke niet in de lijst mag ontbreken. Al het stoffen babyspeelgoed maken wij zelf.

1. Geef jij de favoriete baby knuffel?

Wat de favoriete knuffel van een baby wordt, is altijd een kwestie van afwachten. Als maker van onder andere baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar, weten we dat een knuffelbeer altijd favoriet is. Op de tweede plek onder de babyknuffels staat een knuffelkonijn. Zoek je een ander origineel knuffel kado voor een baby van 1 jaar? Wij hebben ook een giraffe, kikker, dino, nijlpaard of olifant babyknuffel. Alle knuffels hebben we in veel verschillende kleuren en diverse stoffen. Hoe de stof aanvoelt is belangrijk voor een baby van 1 jaar, omdat de tastzin volop in ontwikkeling is.

2. Muziekdoosje

Een baby muziekdoosje is onze nummer 2. Naast de manier waarop baby’s bepaalde stoffen aanvoelen, zijn geluiden een belangrijk onderdeel voor een baby om zich mee te ontwikkelen. En daarbij kan het geluid van een muziekdoosje je kindje een rustgevend gevoel geven. Dat is fijn voor bij het slapen gaan, en tegelijkertijd dient het ook om een gevoel voor geluid, ritme en klank te ontwikkelen. Een muziekdoosje heeft een trekkoord waarmee je het doosje kunt aanzetten voor je baby.

3. Rammelaar

Een rammelaar is hét speelgoed voor een baby van 1 jaar zodra je baby zelf iets vast kan houden. De rammelaars van Baby’s Only zijn lekker zacht en geven een zacht rammeltje. Ook als je een kraamcadeau zoekt, is dit speelgoed voor baby’s van jonger dan 1 jaar echt een aanrader. Rammelaars prikkelen meerdere zintuigen: horen, zien, voelen en zelfs ruiken wordt geprikkeld. Een stoffen rammelaar krijgt namelijk een vertrouwd geurtje voor de baby. Dit klinkt onbelangrijk, maar menig ouder weet hoe belangrijk dit is. Lees verder, want onderaan deze lijst gaan we aansluitend hieraan ook in op knuffeldoekjes.

4. Muziekmobiel

Zoek je een cadeau voor een baby van onder de 3 maanden? Dan is speelgoed om zelf mee te spelen meestal nog niet geschikt. Leuker speelgoed voor een pasgeboren baby is een muziekmobiel. Kindjes liggen op die leeftijd veel en hun zichtveld is nog klein. Als je een muziekmobiel in hun zichtveld hangt, zien ze de leuke, vrolijke figuurtjes bewegen en ‘dansen’ op de muziek. Een muziekmobiel kan boven de box of boven het bedje gehangen worden, maar moet wel buiten het bereik van het kindje hangen.

5. Speelkleed

Als je zoekt naar speelgoed voor een baby van 1 jaar (of jonger) kun je ook breder denken dan alleen in de vorm van baby speelgoed. Een speelkleed is een goed en origineel kado voor een baby van 1 jaar. Ook kunnen ouders het speelkleed meenemen naar visite of op vakantie. Het speelkleed van Baby’s Only komt met een speelboog (2x) en knuffeltjes. Het spelen met speelkleden draagt bij aan de ontwikkeling van hand-oog coördinatie.

6. Uitdagend speelgoed 1 jaar

Zoek je naar uitdagend speelgoed voor 1 jaar oude baby's? Dan hoef je niet lang na te denken. Zoals in de vorige alinea is beschreven, kan een speelboog met knuffeltjes voor een baby al een uitdaging bieden. Voor iets oudere baby’s kunnen een telraam, blokken en een zogenaamde activiteitenkubus heel veel uitdaging bieden.

7. Buitenspeelgoed 1 jaar oude baby’s

Buitenspeelgoed is leuk om in de lente en zomer te geven. Als het speelgoed geschikt voor zowel binnen en buiten is, kun je dit het hele jaar door geven. Omdat een baby van 1 jaar nog niet echt kan voetballen, hoef je niet bang te zijn dat een bal door de kamer wordt geschopt. Een bal is echter wél een leuk cadeau. Ander leuk buitenspeelgoed voor baby’s tot 1 jaar is een zandbak, strand speelgoed, een loopauto of een loopfietsje.

8. Badspeelgoed

Of een baby nu van in bad gaan houdt of niet, badspeelgoed kan het hoe dan ook leuker maken. Badspeelgoed nodigt uit tot spelen en draagt ook weer bij aan de ontwikkeling. Bovendien blijft het lang mooi en hebben kinderen er ook in de peutertijd nog lang plezier van. Als je een origineel kado voor een baby van 1 jaar zoekt, kijk dan ook eens naar waterbanen. Dit soort banen kunnen aan de rand van het badje bevestigd worden en bieden ook voor oudere baby’s lang speelplezier.

9. Kleine goedkope baby cadeautjes: net zo leuk!

Zeker voor de allerkleinsten tot 1 jaar is een groot cadeau niet altijd nodig. Een knuffeldoekje is een favoriet. In de vorm van een olifant, ster, muis of beer, is een knuffeldoekje een leuk alternatief voor een knuffel. Het knuffeldoekje kan een vertrouwd gevoel geven en dat is zeker handig voor onderweg, op visite of bij logeren. Zo’n doekje krijgt voor je kindje een vertrouwd gevoel en geurtje. Een knuffeldoekje hoeft niet duur te zijn. Als je goedkoop speelgoed voor een baby van 1 jaar of jonger zoekt, dan is dit een goede tip. Een knuffeldoekje is net zo leuk als een echte knuffel, zeker voor jonge baby’s.

10. Last but not least: speenkoordjes

En we sluiten onze top 10 af met speenkoordjes. Een speenkoord is een leuk baby cadeau onder de 10 euro. Een speenkoord van Baby’s Only is gebreid en heeft lekker zachte balletjes voor de baby om mee te knuffelen en te spelen. Een speenkoord heeft een clip om hem aan babykleding te bevestigen. Een klein, maar fijn cadeau!