Babyknuffels in verschillende stijlen

De knuffel zie je namelijk ook terug in de muziekmobiel voor boven de box of boven het bedje. Een knuffel en muziekmobiel zijn ideaal voor de kleine baby die nog niet zelf speelt. Krijgt je baby de leeftijd dat hij of zij de steeds nieuwsgieriger wordt? Dan komt de verbeelding met een babyknuffel ineens denkbeeldig tot leven! Tip: ook leuk voor aan de box is een muziekdoosje baby. Bekijk ons assortiment babyknuffels of lees verder voor meer inspiratie.

Koop je bijvoorbeeld een baby knuffel konijn? Dan kun je kiezen uit verschillende stijlen. Deze stijlen komen overeen met de andere producten. Bij ons kun je dus een babyknuffel kopen en deze laten passen bij onze leuke babykleding!

Van een speendoekje en knuffeldoekje naar babyknuffels

De allerkleinsten kunnen nog maar weinig met een knuffel. Voor kleine baby’s is een speendoekje veel fijner. Waarom een speendoekje? Het voorkomt dat de speen kwijt raakt en heeft op den duur een herkenbare, vertrouwde geur waar je baby rustig van kan worden. Bij knuffeldoekjes of babyknuffels werkt dit hetzelfde. Naarmate je baby groeit, zal hij of zij steeds meer met de baby knuffel spelen.

Op welke leeftijd zou je een baby knuffel geven?

Je kunt vanaf jonge leeftijd al een baby knuffel geven, maar in het begin zal er misschien weinig mee gespeeld worden. Een knuffel in de baby box staat erg leuk, maar het wordt aangeraden om een knuffel pas een tijdje na de geboorte te geven. Doe dit pas na ongeveer 7 maanden als je baby zichzelf kan omrollen. Als je baby zich eerder al hecht aan de knuffel, want dat zullen de meeste kindjes doen, zet de knuffel dan in de buurt van de wieg of het ledikant, maar niet erin.

Waarom een babyknuffel belangrijk is

Waarom zou je een baby een knuffel geven? Een knuffel is heel belangrijk. We noemden net al het geurtje dat je baby een vertrouwd gevoel zal geven. Dit is vaak het geval bij een speendoekje of knuffeldoekje. Als je baby de knuffel goed gaat herkennen, dan zal dit nog sterker worden. De knuffel wordt een maatje voor je baby, iets wat er altijd is en waar je baby op kan vertrouwen. Ook als hij of zij alleen is, bijvoorbeeld in bed, is de knuffel in de buurt. Aan welke knuffel je baby zich hecht, is altijd de vraag. Wij raden aan om je baby zelf zijn of haar voorkeur te laten ontdekken voor een bepaalde knuffel.

Een babyknuffel helpt om nieuwe situaties te leren en te verwerken

Een knuffel is voor een baby een fijn vriendje, voor peuters krijgt de knuffel ook een pedagogische rol. Met de knuffel kan de wereld op een veilige manier ontdekt worden en kunnen lessen beter verwerkt worden.

Welke knuffel aan je baby geven?

Bij een babyknuffel kopen weet je nog niet welke knuffel de favoriet zal worden en dat is juist leuk. Meerdere knuffels kopen is in onze optiek altijd een aanrader. Kies verschillende kleuren, en ga bijvoorbeeld voor een babyknuffel konijn, beer, olifant of giraffe. Door je baby zelf de keus te laten maken, weet je zeker dat je de juiste knuffel geeft. Had je baby bijvoorbeeld al een beer als baby knuffeldoekje? Dan is een beer als babyknuffel kopen zeker aan te raden.

Een goede babyknuffel kopen

Overigens zul je niet alle babyknuffels zelf kopen, vaak krijgen baby’s en jonge kinderen baby knuffels cadeau. Denk aan een kraamcadeau knuffel! Je hebt dus niet volledig de controle over welke knuffel een favoriet wordt. Onze knuffels hebben een CE-markering zoals bij ieder product aangegeven staat. Doordat wij ruime ervaring hebben met babyknuffels, weten we waar we op moeten letten. Dit is voor veel klanten een reden om vaker bij ons te bestellen. Ze kunnen vertrouwen op een goede kwaliteit en deskundig advies.

Tips voor een babyknuffel kopen

Tot slot geven we graag nog een aantal tips voor een babyknuffel kopen. Dit gaat met name over babyknuffels in gebruik. Lees ze gerust door en neem contact op als je nog een bijkomende vraag hebt. We horen graag van je.

Nieuwe babyknuffels wassen

Als de baby knuffel net uit de winkel komt, doe hem dan eerst in de was. Hoewel we een schone werkomgeving hebben, is het altijd fijn om zeker te weten dat de knuffel volledig steriel is.

Bij onze knuffels zie je de wasvoorschriften staan. Was de babyknuffel periodiek om deze goed schoon te houden.

En het vertrouwde geurtje dan?

De geur van de knuffel is zoals eerder is aangegeven heel belangrijk. Op latere leeftijd begrijpt je baby dat de knuffel, net als je baby zelf, af en toe in bad moet. Hier zie je ook het pedagogische effect wat de baby knuffel biedt. Doorgaans zal de knuffel gauw weer het vertrouwde geurtje aannemen, en een frisse geur van wasmiddel kan ook als prettig worden ervaren!

Een reserve knuffel kopen

Als je baby gehecht is geraakt aan de baby knuffel, kan het hartverscheurend zijn als de knuffel kwijt raakt. Op basis van mailtjes en telefoontjes die we krijgen, kunnen we zeggen dat dit ongetwijfeld een keer kan gebeuren. Onze tip is om een reserve knuffel te kopen. Hoewel we sommige knuffels al jaren in ons assortiment hebben, kunnen we niet garanderen dat we ze voor altijd zullen aanbieden. Weet je welke babyknuffel favoriet is? Koop dan voor de zekerheid een tweede. Je hebt dan meteen een tweede knuffel voor als de andere in de was zit. Wissel ze af en toe om zodat ze er beide hetzelfde uit blijven zien.

Wanneer moet je een babyknuffel weg doen?

Je baby zal zelf bepalen wanneer hij of zij oud genoeg is om afscheid van de knuffel te nemen. Vaak gaat dit geleidelijk en hoef je hier niets aan te doen. Vanaf een jaar of zes zal een baby zichzelf steeds beter kunnen troosten en is de knuffel minder nodig. Veel kinderpsychologen benadrukken het nut van knuffels. Als je meer wilt weten over dit onderwerp dan kun je er op het internet veel informatie over vinden. Neem ook gerust contact met ons op bij vragen.

Baby’s Only knuffels

Baby’s Only heeft een groot assortiment gebreide knuffels. Deze babyspeelgoed knuffels zijn ook heel geschikt als decoratie. Er is keuze uit diverse knuffeldieren, breipatronen en kleuren. Elke Baby’s Only stijl heeft een eigen, bijpassende lijn knuffeltjes waardoor je oneindig kunt combineren. De knuffels zijn van hoge kwaliteit en hebben een mooie afwerking. Er zijn geen harde, losse of uitstekende onderdelen waardoor ze veilig zijn voor je baby om mee te spelen. Alle Baby’s Only knuffels zijn voorzien van een CE-markering, wat betekent dat ze gemaakt zijn volgens de Europese Speelgoedrichtlijn.

Een knuffel cadeau geven

Kinderen hebben vaak een hechte band met hun knuffel. Wie weet is de knuffel die jij cadeau geeft wel een vriend voor het leven. Kies je voor een traditioneel knuffelbeest zoals een beer of konijn? Of kies je voor een aparter knuffeldier zoals een knuffelwalvis? Één ding is zeker: met een Baby’s Only knuffel zit je altijd goed. Er zal flink mee geknuffeld worden want elke knuffel is super zacht.

Mix en Match

De knuffels zijn uitstekend te combineren met andere Baby’s Only artikelen. Mix en match en je babykamer zal een prachtige uitstraling krijgen. Leuk als decoratie aan de wand met een pyjamazak of als decoratie in een commodemandje.

Alles over onze producten

Baby’s Only is hét lifestyle merk voor de baby. Laat je inspireren en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Alle artikelen waarover geschreven wordt zijn onderdeel van de collectie van Baby’s Only.

Wat je moet meenemen als je met je kindje op vakantie gaat

De vakantie staat voor de deur en de voorpret kan beginnen! Of je nu een weekje in eigen land blijft of een exotisch oord gaat verkennen, de voorbereidingen voor een vakantie met een kleintje vragen om een goede planning. Wat neem je allemaal mee om ervoor te zorgen dat jullie vakantie soepel en plezierig verloopt? In deze blog delen we een handige checklist met must-haves voor in je vakantiekoffer.

Decoreren

De 10 leukste baby cadeaus

Niets is zo leuk als het geven van een cadeau aan een gezin met een pasgeboren baby. Je wilt dit gelukkige en vreugdevolle moment vieren en daar hoort een cadeautje bij. Door middel van een cadeau laat je het gezin weten dat je aan ze denkt en blij voor ze bent.

Decoreren

Welke soorten educatief speelgoed voor babys zijn er?

Je hebt vast weleens gehoord van de verschillende fases van ontwikkeling waar babys zich in bevinden. Educatief speelgoed ondersteunt op het niveau waarin de baby zich bevindt. Wat lijkt op een simpel speeltje, kan voor een baby van een bepaalde leeftijd veel uitdaging en ervaringen bieden.

Speelgoed

Tips voor de eerste feestdagen met je kindje

De feestdagen zijn toch altijd bijzonder en dan is er dit jaar iets extra: je kindje zal zijn eerste kerstdagen meemaken. Dat zal ongelofelijk leuk en bijzonder voor jullie zijn, maar hoe pak je dit precies aan? De feestdagen zijn gezellig en feestelijk maar bovenal druk. Helemaal als kersvers gezinnetje. Baby’s Only deelt tips voor de eerste feestdagen met een kleintje.

Cadeaus

Leukste baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar

Zoek je leuk en leerzaam baby speelgoed voor baby's tot 1 jaar? En ben je dan op zoek naar speelgoed voor je eigen kindje of om cadeau te doen? Want je kunt je afvragen wat is leuk baby speelgoed 1 jaar na de geboorte? En wat is een leuk cadeau voor een kindje tot 1 jaar oud? Omdat er in dit eerste levensjaar veel ontwikkeling plaatsvindt, kun je hier door middel van speelgoed goed op inspelen. Hier kun je zelf ook een beeld bij vormen als je denkt aan de leeftijd van de baby aan wie je het cadeautje wil geven. Voor we aan de top 10 beginnen, geven we je hier graag wat meer uitleg over.

Cadeaus