24 mei 2024

Wat mee te nemen wanneer je op vakantie gaat met je kind

Broekje Dream cream - 62 - 4

De vakantie komt eraan en de voorpret kan beginnen! Of je nu een week in eigen land blijft of een exotische bestemming verkent, het voorbereiden van een vakantie met een kleintje vraagt om een goede organisatie. Wat moet je inpakken om ervoor te zorgen dat je vakantie soepel en aangenaam verloopt? In deze blog delen we een praktische lijst van essentiële items voor je koffer.

Luiers en doekjes

Begin met het inpakken van voldoende luiers en doekjes. Het kan moeilijk zijn om je gebruikelijke merk op je vakantiebestemming te vinden, dus het is beter om er te veel dan te weinig mee te nemen. Vergeet niet een verschoningsmatje en luierzakjes voor vieze luiers.

Kleding

Zorg ervoor dat je voldoende babykleding inpakt die geschikt is voor het klimaat van je bestemming. Denk aan rompertjes, broeken, t-shirts, truien en slaapzakken. Voor een tropische bestemming zijn lichte kleding en hoedjes belangrijk, terwijl je in een kouder klimaat warme kleding moet meenemen. Vergeet niet extra kleding mee te nemen voor onverwachte ongelukjes.

Verzorgingsproducten

Een goed gevulde toilettas is essentieel. Neem babyshampoo, zeep, lotion, zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (minstens SPF 30), nagelschaartje en een borstel of kam mee. Voor noodgevallen is het ook handig om een thermometer, kinderparacetamol en pleisters bij de hand te hebben.

Voeding en flessen

Afhankelijk van de leeftijd van je kind zijn voeding en flessen een belangrijk onderdeel van je bagage. Voor flesvoeding: neem voldoende melkpoeder, flessen, spenen en een flessenwarmer mee. Voor vaste voeding: zorg ervoor dat je voldoende potjes of zakjes babyvoeding, een lepel en een slab hebt. Een praktische tip is om een thermosfles met heet water en een sterilisator mee te nemen.

Speelgoed en vermaak

Reizen kunnen lang duren en het is fijn als je kind zich kan vermaken. Neem een paar favoriete speeltjes, knuffels, boekjes en een tablet of telefoon met films of apps voor kinderen mee. Vergeet ook niet een draagzak of kinderwagen, zodat je kind comfortabel met je mee kan op uitstapjes.

Slaapcomfort

Een vertrouwde slaapomgeving is belangrijk voor een goede nachtrust. Neem daarom een reisbedje, een slaapzak en eventueel een favoriete knuffel of deken mee. Een draagbare babyfoon kan ook handig zijn, zodat je 's avonds kunt ontspannen terwijl je kind slaapt.

Andere tips

Naast de hierboven genoemde essentiële items zijn er nog een paar andere dingen die het leven op vakantie gemakkelijker kunnen maken: 

Zwemspullen: Zwemluiers, badpakjes, zwemvest en een parasol voor schaduw. EHBO-set: Basis EHBO-artikelen, insectenwerend middel en een thermometer. Reisdocumenten: Zorg ervoor dat je paspoorten, verzekeringspapieren en eventueel een medisch certificaat hebt. 

Met deze uitgebreide checklist ben je goed voorbereid op je vakantie met je kleintje. Vergeet niet ook te genieten van de reis en de tijd samen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je kunt genieten van een welverdiend, zorgeloos verblijf! Heb je nog andere tips of onmisbare items voor vakantie met een baby? Deel ze in de reacties!

Bestellen bij Baby's Only

Bij Baby's Only kun je onze babyproducten op je eigen tempo verkennen dankzij onze gebruiksvriendelijke website. Jouw tevredenheid is onze hoogste prioriteit, daarom bieden we gratis retourmogelijkheden aan als je niet helemaal tevreden bent. Om het nog gemakkelijker te maken, zorgen we ervoor dat je bestelling de volgende werkdag wordt geleverd als je voor 20:00 uur bestelt. Bij Baby's Only staan we altijd klaar om je te ondersteunen tijdens je ouderschapsreis.