Een klamboe beschermt je baby tegen muggen

Een baby klamboe is eigenlijk niets anders dan een klamboe voor de babykamer. Deze klamboe wordt bevestigd boven het wiegje, ledikantje of box en beschermt je baby tegen muggen en andere ongewenste insecten. Een klamboe wordt ook wel muskietennet genoemd, omdat het muskieten (steekmuggen) tegenhoudt. Deze steekmuggen kunnen je baby prikken, waardoor je kindje een rood bultje krijgt dat gaat jeuken. Sommige baby’s kunnen hier erg last van hebben. Een klamboe is in dat geval een ideale oplossing.

Klamboe voor de babykamer

Alhoewel een klamboe primair bedoeld is als bescherming tegen muggen, is het ook een mooie decoratie in de babykamer. Als de klamboe niet in gebruik is, kun je deze geopend boven je babybedje hangen en dan lijkt het net een soort hemeltje of sluier. Een klamboe kan bevestigd worden aan een schroefoog in het plafond of je kunt deze aan een klamboe standaard (piekstok) bevestigen.

Klamboe collectie van Baby’s Only

De klamboes van Baby’s Only zijn geschikt voor wiegjes, ledikantjes en bedjes tot 160x40 cm. Elke klamboe is afgebiesd met een kleur uit de Baby’s Only collectie. Zo vormt de klamboe een mooi geheel met de rest van de babykamer inrichting. Een leuk detail zijn de lussen waaraan je decoratiesterren of een muziekdoosje kunt bevestigen. Deze decoratiesterren geven de babykamer nog meer sfeer. De klamboes van Baby’s Only zijn beschikbaar in één maat: 200x55 cm.

Verschil hemeltje en baby klamboe

Een klamboe voor de baby wordt soms verward met een hemeltje. Toch zijn deze twee ledikantbekleders niet hetzelfde. Het grote verschil tussen een klamboe en een hemeltje of sluier is dat de bovenkant van een klamboe gesloten is. Ook zijn klamboes te herkennen aan het puntdakje met lusje eraan. Hemeltjes zijn vooral ter decoratie van de babykamer, terwijl klamboes naast decoratief ook functioneel zijn. Ze beschermen je baby tegen muggen en andere insecten.

Alles over onze producten

Baby’s Only is hét lifestyle merk voor de baby. Laat je inspireren en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Alle artikelen waarover geschreven wordt zijn onderdeel van de collectie van Baby’s Only.

Wat je moet meenemen als je met je kindje op vakantie gaat

De vakantie staat voor de deur en de voorpret kan beginnen! Of je nu een weekje in eigen land blijft of een exotisch oord gaat verkennen, de voorbereidingen voor een vakantie met een kleintje vragen om een goede planning. Wat neem je allemaal mee om ervoor te zorgen dat jullie vakantie soepel en plezierig verloopt? In deze blog delen we een handige checklist met must-haves voor in je vakantiekoffer.

Decoreren

Moederdag cadeau voor aanstaande moeder

Heb je al bedacht wat je een aanstaande moeder cadeau wilt geven voor Moederdag? Bij Baby’s Only hebben we een scala aan mogelijkheden, zoals hippe positiekleding die je kunt dragen tijdens én na je zwangerschap, luxe decoratie voor de babykamer of onze trendy luiertas gevuld met leuke én praktische goodies.

Decoreren

Babykamer trends voor 2023: wij nemen je mee!

De babykamer stylen is een van de leukste hoogtepunten. Als aanstaande ouders wil je natuurlijk de perfecte babykamer inrichten die zowel stijlvol als functioneel is. Om je te helpen bij het inrichten hebben we de kleuren, themas en accessoires voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de babykamer trends voor 2023!

Decoreren

De 10 leukste baby cadeaus

Niets is zo leuk als het geven van een cadeau aan een gezin met een pasgeboren baby. Je wilt dit gelukkige en vreugdevolle moment vieren en daar hoort een cadeautje bij. Door middel van een cadeau laat je het gezin weten dat je aan ze denkt en blij voor ze bent.

Decoreren