Welk beddengoed heb je nodig voor de co-sleeper?

9 mei 2024

Veel ouders kiezen tegenwoordig, naast een traditioneel wiegje, voor een co-sleeper, een bedje dat direct aan het ouderlijk bed bevestigd kan worden. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om 's nachts je baby te voeden, maar versterkt ook de band tussen ouder en kind door de nabijheid. Maar wat heb je precies nodig aan beddengoed voor zo'n co-sleeper? Baby’s Only staat klaar om je te adviseren.

Welke slaapproducten voor een co-sleeper? 

Voor een co-sleeper is het belangrijk om goed na te denken over het beddengoed dat je gebruikt, zodat je baby comfortabel en veilig kan slapen. Hieronder volgt een lijst met essentiële beddengoedartikelen voor een co-sleeper: 
 1.  Molton
  Een molton onderlaken beschermt het matrasje tegen vocht en vuil. Het is zacht en absorberend, wat zorgt voor extra comfort en hygiëne.
 2. Hoeslaken
  Een goed passend hoeslaken is essentieel om het matrasje van de co-sleeper te bedekken. Kies voor een hoeslaken van zacht, ademend materiaal zoals katoen, dat goed aansluit om het matras.
 3. Lakentje
  Een lakentje bovenop het hoeslaken biedt een extra laagje, wat handig is voor de hygiëne en gemakkelijk verschoond kan worden. 
 4.  Babydekens
  Afhankelijk van de temperatuur in huis kun je kiezen voor babydekens met verschillende TOG-waarden. Een hogere TOG-waarde is warmer en beter geschikt voor koudere omstandigheden, terwijl een lagere TOG-waarde beter is voor warmere nachten. 
 5.  Kruiken en kruikenzakken
  Voor extra warmte kun je een kruik gebruiken. Zorg ervoor dat je een veilige kruik kiest en gebruik altijd een kruikenzak om direct contact met de hete kruik te vermijden.

Bestel beddengoed bij Baby's Only

Bij ons vind je speciaal beddengoed voor je co-sleeper: een molton, strak hoeslaken, zachte lakentjes, dekens met verschillende TOG-waardes, en kruiken met bijbehorende kruikenzakken voor de koudere nachten. Voor vragen of om direct je benodigdheden aan te schaffen, bezoek je onze webshop, waar je een breed assortiment aan veilige en kwalitatieve babyproducten kunt vinden.